• Vanaf €50 geen verzendkosten - Gratis retourneren - Levenslange reparatieservice

De waardering van onze rugzakken

DE COMPLEXITEIT VAN EEN BLUESIGN® PRODUCT

DE COMPLEXITEIT VAN EEN BLUESIGN® PRODUCT

Een van de ambitieuze doelen van onze deuter Promise is om tegen 2025 50% van alle producten te maken van gerecyclede hoofdmaterialen en 70% van de hoofdmaterialen van bluesign®-gecertificeerde stoffen. Op deze manier dragen we bij aan een grondstofbesparende en milieuvriendelijke productie en het naleven van eerlijke arbeidsomstandigheden en verbeteren we onze CO2-voetafdruk. In 2021 bevatte 19% van onze collectie al bluesign® gecertificeerde producten met de Green Button. Een resultaat waar we trots op zijn. Want hierachter schuilen een hoge mate van complexiteit, hard werken, strenge richtlijnen, voortdurende controles, sterke partnerschappen en een onvermoeibaar team.

Wat betekent een bluesign® product met betrekking tot de afzonderlijke onderdelen van een rugzak?

Een bluesign® product bestaat voor minstens 90 % uit "bluesign® Approved" textiel en voor 30 % uit "bluesign® Approved" accessoires. Klinkt dat abstract? Begrijpelijk. Want om te kunnen beoordelen wat dat betekent, moet je eerst begrijpen uit hoeveel onderdelen onze rugzakken bestaan. Uit hoeveel afzonderlijke onderdelen denk je bijvoorbeeld dat onze UP Seoul rugzak bestaat?

143.

Om de status van bluesign® product te verkrijgen, moeten deze voldoen aan de hierboven beschreven bluesign® normen. Dit betekent dat de verschillende fabricageprocessen voor deze componenten, inclusief de impact die de noodzakelijke fabricagestappen hebben op mens en milieu, een intensieve compatibiliteitscontrole moeten doorstaan. Aangezien de componenten ook door verschillende fabrikanten in verschillende productieprocessen worden geproduceerd, wordt de complexiteit achter een bluesign® product denkbaar.

 

En hoeveel werk zit er in een rugzak?

De 143 afzonderlijke onderdelen vormen echter nog geen rugzak. In het geval van de UP Seoul wordt deze gemaakt in 30 stappen en meer dan 13 uur in nauwe en soepele samenwerking tussen 10 verschillende mensen (de productie van materialen en transport niet meegerekend). Al deze mensen creëren de waarde van deze rugzak met hun werk en hun tijd. En wij zijn allemaal verantwoordelijk voor al deze mensen. Daarom vinden we het belangrijk dat onze klanten bewuste consumptiebeslissingen nemen, investeren in duurzame producten van hoge kwaliteit en onze producten niet alleen zien als gebruiksvoorwerpen, maar ook als dingen waar ze goed voor moeten zorgen om de mensen die ze hebben gemaakt de waardering te geven die ze meer dan verdienen.

Andere voorbeelden:

Guide

191 onderdelen

Passway

44 onderdelen