• Vanaf €50 geen verzendkosten - Gratis retourneren - Levenslange reparatieservice

kinderdrager advies

kinderdrager advies

neem de allerkleinsten mee tijdens je buitenavonturen en geniet samen van het ontdekken van nieuwe, spannende wegen!

Alles over onze deuter kinderdragers

tot welk draaggewicht zijn kinderdragers geschikt?

tot welk draaggewicht zijn kinderdragers geschikt?

Je kunt een kinderdrager gebruiken zodra je kind zelfstandig kan zitten!

Je kind moet zelfstandig kunnen zitten en een goede controle over het hoofd hebben. Dit begint meestal na acht maanden, maar jouw kind kan deze vaardigheid eerder of juist wat later leren.

De maximale belasting van de kinderdrager is 22 kilogram (18 kg voor het kind + 4 kg bagage). Het product is tot dit gewicht door de TÜV getest en voldoet aan de Europese norm EN 13209-1:2022.

Omdat kinderen zich in verschillende snelheden ontwikkelen, kunnen we geen cijfer geven voor het maximale lichaamsgewicht.

de kinderdrager goed afstellen

Stap 1 - de drager afstellen

1.1

Maak eerst alle banden los. Belaad de kinderdrager
met een realistisch gewicht, maar nog niet met het kind, en hang hem over je schouders.

1.2

Plaats de heupvinnen/heupgordel centraal op je bekken en trek de straps aan. 

1.3

Trek vervolgens de schouderbanden zo ver aan, dat het hoofdgewicht op de heupgordel wordt gedragen (merendeel gewicht valt op de heupen). 

1.4

Het aanzetpunt van de schouderbanden ligt het best tussen de schouderbladen. Om deze positie in te stellen (schouderbanden hoger of lager zetten), kan je de ruglengte van de drager aanpassen (zie volgende stap).

1.5 Varislide

VariSlide systeem: de ruglengte kan dankzij dit systeem in een handomdraai perfect en traploos worden aangepast. Op alle Kid Comfort en Kid Comfort Pro modellen.

Til de centrale kunststof gesp op die aan het rugsysteem is bevestigd. Trek of duw tegelijkertijd de schouderbanden in de juiste positie. 

1.5 variquick

VariQuick systeem: de ruglengte kan in een handomdraai perfectworden aangepast. Op alle Kid Comfort Active SL en Kid Comfort Active modellen.

Open de klittenband in het midden van het draagsysteem en rijg het door vier bevestigingslussen (zie volgende stap).

1.5.variquick

Zet het klittenband vervolgens weer vast.

 

1.6

Nu dat de ruglengte van de drager juist is, kijken we vervolgens naar de hoek van de verstelbare riemen. Door de
verstelbare riemen aan de schouderbanden en
heupgordel aan te trekken ontstaat een nauwer
contact tussen kinderdrager en rug. Dit
zorgt voor meer stabiliteit op moeilijk terrein.
Wil je meer ventilatie tijdens het wandelen? Zet de verstelbare riemen dan losser.

Nu het draagsysteem volledig aan de drager is aangepast, kan je de kinderdrager afnemen en verdergaan met het instellen van de
hoogte van de kinderzitting.

Stap 2 - de kinderzitting afstellen

2.1

Plaats de kinderdrager op de grond om hem in te stellen. Maak de straps aan de zijkant los en open de ingang aan de zijkant. Maak ook de 5-punts veiligheidsgordel los en open.

2.2

Verlaag het kinderzitje tot de laagste positie. Om dit te doen klap je het kinkussen omhoog, til je de gesp van het instellen van de zithoogte op en duw je de zitting met de hand omlaag.

2.3

Ga achter de kinderdrager staan en controleer of deze stabiel staat.

Plaats bij de volgende stappen altijd een voet op de inklapbare poot om de drager vast te zetten. 

2.4

Je kan nu jouw kindje in de kinderdrager zetten of hem/haar er via de zijkant zelf in laten klimmen (terwijl je de drager ondersteunt!). Steek de armen van het kind door de schouderbanden van de 5-punts veiligheidsgordel en maak de borstriem van het kind vast.  

2.5

De zithoogte is optimaal afgesteld als de kin van het kind zich net boven het kinkussen bevindt. Het kind moet uit de drager kunnen kijken en de armen zo vrij mogelijk kunnen bewegen.

Om het zitje op de ideale hoogte te brengen, trek je aan de verstelriem, totdat de kin van het kind gelijk staat met de gesp voor het verstellen van de zithoogte (onder het kinkussen). Ondersteun met je andere hand de beweging van het zitje van onderaf. 

Stap 3 - 5-punts veiligheidsgordel aanpassen

3.1

Nu het kinderzitje op de ideale hoogte is afgesteld, steek je de overige gespen van de 5-punts veiligheidsgordel in de kleurgecodeerde gespen aan de voor- en zijkant van het zitje. 

3.2

De schouderbandbevestiging van de veiligheidsgordel moet tussen de schouderbladen van het kind zitten: reik achter de rug van het kind, maak het klittenband van de schouderriem los en druk deze terug in de juiste positie. 

Afhankelijk van de grootte van jouw kind, moet je deze bevestiging goed in de gaten houden wanneer het kind groeit en groter wordt (hetzelfde geldt voor alle gespen en de strakheid van de straps).

Zie ook de afbeelding onder "Hoe bepaal ik de juiste zithouding voor mijn kind?" als voorbeeld.

3.3

Trek vervolgens de straps en schouderbanden van de 5-punts veiligheidsgordel strak, maar niet te strak.

Vouw het kinkussen weer naar beneden. 

3.4

Sluit de strap van de zijwaartse ingang en trek de banden aan de twee straps aan de zijkant aan.  

stap 4 - de voetsteunen instellen

4.1

Afhankelijk van de zitpositie moeten de voetsteunen in de bovenste A) of onderste B) positie/gesp gemonteerd worden. Bij het veranderen van de voetsteunen, moeten de voetsteunen buiten het bereik van het kind worden gehouden.

Over het algemeen geldt: voor kleinere kinderen met een hogere zitpositie, bevestig je de voetsteunen in de bovenste positie (A). Voor grotere kinderen met een lagere zitpositie bevestig je de voetsteunen in de lagere positie (B)(zie ook afbeelding hieronder). Je kunt de ideale hoogte van de traploos verstelbare voetsteunen instellen door aan de banden te trekken of ze los te maken. 

hoe bepaal ik de juiste zithouding voor mijn kind?

Je kunt eenvoudig de hoogte van het zitje aanpassen, zelfs als het kind al in een zitpositie zit. Om het zitje te verlagen, til je de gesp onder het kinkussen op. Om het zitje hoger te zetten, trek je de verstelriem aan. Gebruik je andere hand om de beweging van het zitje van onderaf te ondersteunen.  

je hebt de ideale zitpositie ingesteld

je hebt de ideale zitpositie ingesteld

zodra de kin van het kind zich op de hoogte van de gesp om de zithoogte aan te passen bevindt.

A. Hoe hoger de positie van het zitje, hoe breder het zal zijn. Hierdoor krijgen peuters een natuurlijke gespreide-gehurkte positie. De benen van het kind moeten licht gebogen zijn in de voetsteunen.  

B: Hoe meer het zitje wordt verlaagd, hoe smaller het zal zijn voor een rechtop zittende positie voor iets oudere kinderen. Plaats de voetsteunen zo dat de benen van je kind niet vrij bungelen of overmatig gebogen zijn. Trek de banden van de voetsteunen voldoende aan om te voorkomen dat de voetjes van je kind wegglijden.

de kinderdrager correct omhangen

1.

Controleer nogmaals de 5-punts veiligheidsgordel en de zijwaartse ingang om er zeker van te zijn dat deze goed vast zitten. Ga nu naar de achterkant van de kinderdrager. Houd met één hand het handvat op de hoofdsteun vast om de kinderdrager vast te zetten.  

Voer deze stap zorgvuldig uit!

Pak met je vrije hand het handvat op de achterkant vast. Je kunt nu je greep op het handvat op de hoofdsteun loslaten. Controleer of de schouderbanden van het draagsysteem los zitten en de borst- en heupgordel open zijn. Zorg ervoor dat er, bij het omhangen van de kinderdrager, geen obstakels zijn waar je tegenaan kunt stoten. 

Voer de volgende stappen zorgvuldig uit, zonder plotselinge bewegingen te maken. 

2.

Plaats je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Til de kinderdrager met één hand aan het handvat aan de achterkant op en steun  de drager op je licht gebogen been aan de andere kant. 

3.

Steek je vrije arm in de juiste schouderband en gebruik deze om het volledige gewicht van de drager te dragen. Laat het handvat los en steek je andere arm in de andere schouderband. 

4.

Plaats de heupgordel centraal over je bekken en trek strak aan. 

5.

Schuif de borstgordel op de gewenste hoogte en sluit hem. Deze stabiliseert de positie van de schouderbanden.

6.

Duw tot slot de inklapbare voet naar binnen. Aan een duidelijk
hoorbaar ‘klik’-geluid merk je of de voet is vergrendeld in de transportpositie (hetzelfde geldt wanneer je deze weer openklapt, een hoorbare 'klik').

Om de kinderdrager af te nemen en neer te zetten, volg je dezelfde stappen maar dan in omgekeerde volgorde. 

hoe maak ik de kinderdrager goed schoon?

Om de kinderdrager schoon te maken, kan je deze het beste even in een badje leggen en wassen met een pH-neutrale zeep (bijvoorbeeld kwarkzeep of een paar druppels afwasmiddel). Heb je een regenhoes bij jouw kinderdrager? Haal deze er dan ook uit vóór het wassen!

Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen! Vlekken op de bekleding of straps kunnen gemakkelijk worden verwijderd met een mengsel van azijnessence en water. Vuil op textiel kan eenvoudig met een borstel worden weggeveegd. Zoutvlekken op het draagsysteem kun je uitspoelen met veel water en zeep door er een paar keer met de hand in te knijpen. Droog vervolgens het frame en de gewrichten zorgvuldig af en laat de kinderdrager op een warme plaats drogen.

Alleen handwas - niet in de droger of centrifugeren in de wasmachine! Doe niets in de wasmachine, want het product kan beschadigd raken door wasmiddel en centrifugeren. Vaak blijven er wasmiddelresten achter, die bijvoorbeeld bij gevoelige huidtypes huidirritatie kunnen veroorzaken. Een chemische reactie tussen transpiratie, wasmiddelresten en UV-straling zorgt ook voor een snellere afbraak van de materialen.

--> Controleer voor elk gebruik dat alles goed functioneert om de veiligheid van de kinderdrager te garanderen! Controleer daarnaast ook regelmatig alle riemen en stangen op slijtage.

...en hoe maak ik het kinkussen goed schoon?

Het afneembare kinkussen is wasbaar en kan met de hand gereinigd worden met lauwwarm water en een neutrale zeep. Plaats niet in de droger, maar laat aan de lucht drogen.

hoe bevestig ik het zonnedak op de juiste manier?

Voor de Kid Comfort Pro modellen.

LET OP: Controleer de huid van je kind regelmatig tijdens activiteiten in de buitenlucht. Kleine kinderen hebben een erg gevoelige huid, dus bescherm je kind tegen UV straling. Houd regelmatig pauzes, ontwijk activiteiten tijdens de heetste momenten van de dag en gebruik wanneer mogelijk het zonnedak (KC Sun Roof).

Dit is als losse accessoire verkrijgbaar voor de Kid Comfort Active en Kid Comfort, maar bij de Kid Comfort Pro modellen is deze al inbegrepen. Koop extra onderdelen alleen rechtstreeks bij deuter of onze winkeliers. 

Hieronder een stapsgewijze handleiding van de KC Sun Roof voor de verschillende modellen: 

UV-bescherming & zonnedak

Buitenactiviteiten zorgen ervoor dat je kind aan UV-straling wordt blootgesteld: 

  • Kinderen kunnen ook verbranden door diffuus licht. Daarom raden we je aan om je kind ook in te smeren met zonnebrand en hem/haar een hoed en zonnebril op te zetten.   
  • Het is ook belangrijk om de benen, voeten en armen van je kind te beschermen, aangezien ze aan de zon worden blootgesteld en niet door het zonnedak beschermd kunnen worden. 

hoe bevestig ik de regenhoes op de juiste manier?

Na het bevestigen van het zonnedak, kun je de regenhoes van onder naar boven over de kinderdrager trekken. 

Daarna kun je hem vastzetten met de twee spanbanden voor het zonnedak. Haal hiervoor de bevestigingsband door de oogjes aan de zijkant, die zich aan de binnenkant van de regenhoes bevinden. Klik vervolgens de straps weer in de bijpassende straps op de kinderdrager, die zich boven het kijkvenster bevinden.  

LET OP: voor veiligheidsredenen adviseren we om de regenhoes te bevestigen als er geen kind in de kinderdrager zit.   

waar wordt een drinksysteem geplaatst?

Plaats de waterzak in het ritsvak tussen het kind en het achterste deel van de kinderdrager. Je kunt de drinkslang door de elastische lus op de linker schouderband leiden. Op deze manier kun je alles goed opbergen. 

veiligheidsopmerking

veiligheidsopmerking

de deuter Kid Comfort was de eerste kinderdrager ter wereld met een TÜV/GS certificering.

Alle materialen zijn op voorhand gecontroleerd en goedgekeurd voor productie. We voldoen hier aan alle TÜV criteria en gebruiken ook materialen die voldoen aan de Bluesign norm. 

wat moet ik elke keer doen vóórdat ik de kinderdrager gebruik?

Controleer voor élk gebruik of alle straps en gespen functioneren. Gebruik de kinderdrager nooit als deze beschadigd is (gebogen frame, gebroken gespen, open naden etc.). Buig een gebogen frame nooit zelf terug in de oorspronkelijke vorm. 

We raden de volgende stappen aan om zelf te controleren:  

  1. Controleer regelmatig alle gespen en harnasklemmen op de juiste functie. Sluit hiervoor alle gespen - zet riemen vast - en open ze weer. Controleer de componenten op scheuren of kleine breuken/chips. Wanneer ze gesloten zijn, moeten de gespen stevig en stevig bij elkaar blijven.  
  2. Trek aan alle bandjes en controleer of ze stevig aan de hechtingen op de drager zitten. Controleer de stof van het hele bandje over de lengte om te zien of er schade is (wrijven, losraken of rafelen).  
  3. Klap de uitklapbare voet van de drager uit en plaats de kinderdrager op een platte ondergrond/oppervlak. Druk van boven op het frame - de voet moet stevig op de grond rusten zonder te veel mee te geven. Als de voet sterk kantelt of wijkt, moet je het frame van dichterbij bekijken.
  4. Controleer de sterkte van het draagsysteem: controleer of de schouderbanden en heupgordels en respectievelijke plastic componenten stevig zijn aangesloten en geen scheuren of breuken hebben.   
  5. Onze basisaanbeveling: gebruik geen kinderdragers ouder dan 10 jaar (productiejaar vóór 2011), omdat ze niet langer voldoen aan de huidige veiligheidsnormen en standaarden. Bovendien kunnen door veroudering en ontbinding van natuurlijk materiaal verdere veiligheidsfouten optreden die van buitenaf niet zichtbaar zijn. Niet-destructief onderzoek is niet meer mogelijk op deze modellen (bijv. testen van gespecificeerde treksterktes).  

 

kan deuter mijn kinderdrager testen op product veiligheid?

Helaas kan deuter jouw kinderdrager niet testen op veiligheid en functionaliteit. We raden je aan om voor elk gebruik zelf de drager te controleren (zie bovenstaande stappen).

Een kinderdrager is namelijk is niet meer functioneel nadat hij is getest volgens de veiligheidsnormen.

kan mijn kinderdrager gerepareerd worden?

  • Gebruik de kinderdrager nooit als deze beschadigd is (gebogen frame, gebroken gespen, open naden etc.)
  • Buig een gebogen frame nooit zelf terug in de oorspronkelijke vorm!
  • Als je kinderdrager gerepareerd moet worden, neem dan contact op met een van onze winkeliers of neem direct met ons contact op. Zo ben je er zeker van dat je kinderdrager professioneel gerepareerd wordt, met de juiste onderdelen. 

waar kan ik de productiedatum vinden of zien hoe oud mijn kinderdrager is?

De productiecode is gedrukt op een kleine witte of zwarte "vlag". Deze is te vinden in de pakzak van Kid Comfort (de opslagruimte onder het kind). De laatste twee cijfers geven het productiejaar aan, zodat je kan zien wanneer de kinderdrager is geproduceerd. Het ziet er zo uit:

Houd er rekening mee dat kinderdragers die meer dan 10 jaar geleden zijn geproduceerd (vóór 2011 sowieso), niet meer kunnen worden gerepareerd!  Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met onze klantenservice.

waar kan ik de gebruikshandleiding voor mijn drager vinden?

Wat zijn de verschillen tussen de Kid Comfort modellen?

Accessoires voor de kinderdrager