• Vanaf €50 geen verzendkosten - Gratis retourneren - Levenslange reparatieservice

kinderdrager advies

kinderdrager advies

neem de allerkleinsten mee tijdens je buitenavonturen en geniet samen van het ontdekken van nieuwe, spannende wegen 

All about deuter child carriers

tot welk draaggewicht zijn kinderdragers geschikt?

tot welk draaggewicht zijn kinderdragers geschikt?

Je kunt een kinderdrager gebruiken zodra je kind zelfstandig kan zitten!

Je kind moet zelfstandig kunnen zitten en een goede controle over het hoofd hebben. Dit begint meestal na acht maanden, maar jouw kind kan deze vaardigheid eerder of juist wat later leren.

De maximale belasting van de kinderdrager is 22 kilogram (18 kg voor het kind + 4 kg bagage). Het product is tot dit gewicht door de TÜV getest en voldoet aan de Europese norm EN 13209-1:2022.

Omdat kinderen zich in verschillende snelheden ontwikkelen, kunnen we geen cijfer geven voor het maximale lichaamsgewicht.

de kinderdrager goed afstellen

Stap 1:

1.1

Maak eerst alle straps los. Laad en draag de kinderdrager met een realistische belasting, maar nog niet met je kind. 

1.2

Centreer de heupgordel over je bekkenbeenderen en trek aan. 

1.3

Trek de schouderbanden aan en zorg ervoor dat je het hoofdgewicht met behulp van de heupgordel draagt. 

1.4

Idealiter moet de riembevestiging tussen de schouderbladen worden geplaatst. Plaats hiervoor de schouderbanden hoger of lager door de ruglengte aan te passen. 

1.5.

Het VariSlide systeem voor het traploos verstellen van de lengte van de rug op de Kid Comfort en Kid Comfort Pro modellen: 

Dankzij dit systeem stel je de ruglengte traploos en in een handomdraai nauwkeurig in. Til hiervoor de centrale kunststof gesp op die aan het rugsysteem is bevestigd. Trek of duw tegelijkertijd de schouderbanden in de juiste positie. 

1.5.1

Het VariQuick systeem voor het meertraps verstellen van de ruglengte op de Kid Comfort Active SL en Kid Comfort Active modellen:

Open het klittenband in het midden van de drager en leid deze door de vier bijpassende bevestigingslussen.

1.5.2

Zet het klittenband vervolgens weer vast.

 

1.6

Stel nu de hoek van de positieverstelbanden in:
Rijg de onderste gesp in voor ruglengtes S-M of de bovenste voor ruglengtes M-L. Zet de positie aanpassing vast op de schouderbanden en heupgordel, zodat de kinderdrager goed tegen je rug zit. Dit zorgt voor meer stabiliteit op moeilijk terrein. Je kunt de banden iets losser maken voor meer ventilatie. Zodra de kinderdrager op je ruglengte is afgesteld, kun je de kinderdrager van je rug halen en verdergaan met het instellen van de zithoogte. 

Stap 2:

2.1

Zet de kinderdrager op de grond. Maak de straps aan de zijkant los en open de ingang aan de zijkant. Open ook de vijfpunts veiligheidsgordel.

2.2

Verlaag het kinderzitje tot de laagste positie. Om dit te doen klap je het kinkussen omhoog, til je de gesp van het instellen van de zithoogte op en duw je de zitting met de hand omlaag.

2.3

Ga aan de achterkant van de drager staan en controleer of deze stabiel staat. Plaats altijd een voet op de inklapbare poot om de drager vast te zetten tijdens verdere stappen om de kinderdrager af te stellen. 

 

 

2.4

Je kunt nu je kind in de kinderdrager zetten of hem/haar er via de zijkant zelf in laten klimmen, terwijl je de drager ondersteunt. Steek de armen van het kind door de schouderbanden van de veiligheidsgordel en maak de borstgordel van het kind vast.  

2.5

De zithoogte is optimaal afgesteld als de kin van het kind zich net boven het kinkussen bevindt. Het kind moet uit de drager kunnen kijken en de armen zo vrij mogelijk kunnen bewegen. Om het zitje op de ideale hoogte te brengen trek je aan de verstelriem, totdat de borst van het kind gelijk staat met de gesp voor het verstellen van de zithoogte. Ondersteun met je andere hand de beweging van de zitting van onderaf. 

Stap 3:

3.1

Nu het kinderzitje op de ideale hoogte is afgesteld, steek je de twee gespen van de vijfpunts veiligheidsgordel in de kleurgecodeerde gespen aan de zijkant van het zitje. 

3.2

De schouderbandbevestiging van de veiligheidsgordel moet tussen de schouderbladen van het kind zitten: reik achter de rug van het kind, maak het klittenband van de schouderriem los en druk deze terug in de juiste positie. 

3.3

Trek vervolgens de schouderbanden van de vijfpunts veiligheidsgordel strak, maar niet te strak.
Vouw het kinkussen naar beneden. 

3.4

Sluit de ingang aan de zijkant en trek de banden aan de twee straps aan de zijkant aan.  

De breedte van het zitkussen varieert in functie van de ingestelde hoogte en zorgt in combinatie met de voetsteunen voor een aan de leeftijd aangepaste zithouding. 

Afhankelijk van de zitpositie moeten de voetsteunen in de bovenste A) of onderste B) positie/gesp gemonteerd worden. Bij het veranderen van de houding, moeten de voetsteunen buiten het bereik van het kind worden gehouden. Over het algemeen geldt: voor kleinere kinderen met een hogere zitpositie, bevestig je de voetsteunen in de bovenste positie. Voor grotere kinderen met een lagere zitpositie bevestig je de voetsteunen in de lagere positie. Je kunt de ideale hoogte van de traploos verstelbare voetsteunen instellen door aan de banden te trekken of ze los te maken. 

hoe bepaal ik de juiste zithouding voor mijn kind?

Je kunt eenvoudig de hoogte van het zitje aanpassen, zelfs als het kind al in een zitpositie zit. Om het zitje te verlagen, til je de gesp onder het kinkussen op. Om het zitje hoger te zetten, trek je de verstelriem aan. Gebruik je andere hand om de beweging van het zitje van onderaf te ondersteunen.  

je hebt de ideale zitpositie ingesteld

je hebt de ideale zitpositie ingesteld

zodra de kin van het kind zich op de hoogte van de gesp om de zithoogte aan te passen bevindt.

A. Hoe hoger de positie van het zitje, hoe breder het zal zijn. Hierdoor krijgen peuters een natuurlijke gespreide-gehurkte positie. De benen van het kind moeten licht gebogen zijn in de voetsteunen.  

B: Hoe meer het zitje wordt verlaagd, hoe smaller het zal zijn voor een rechtop zittende positie voor iets oudere kinderen. Plaats de voetsteunen zo dat de benen van je kind niet vrij bungelen of overmatig gebogen zijn. Trek de banden van de voetsteunen voldoende aan om te voorkomen dat de voeten van je kind wegglijden.

de kinderdrager correct omhangen

1.

Controleer nogmaals de veiligheidsgordel en de ingang aan de zijkant om er zeker van te zijn dat deze goed vast zitten. Ga nu naar de achterkant van de kinderdrager. Houd met één hand het handvat op de hoofdsteun vast om de kinderdrager vast te zetten.  

Voer deze stap zorgvuldig uit!

Pak met je vrije hand het handvat op de achterkant vast. Je kunt nu je greep op het handvat op de hoofdsteun loslaten. Controleer of de schouderbanden van het draagsysteem los zitten en de borst- en heupgordel open zijn. Zorg ervoor dat er, bij het omhangen van de kinderdrager, geen obstakels zijn waar je tegenaan kunt stoten. 

Voer de volgende stappen zorgvuldig uit, zonder plotselinge bewegingen te maken. 

2.

Plaats je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Til de kinderdrager met één hand aan het handvat aan de achterkant op en ondersteun jezelf op je licht gebogen been aan de andere kant. 

3.

Steek je vrije arm in de bijpassende schouderband en gebruik deze om het volledige gewicht van de drager te dragen. Laat het handvat los en steek je andere arm in de andere schouderband. 

4.

Centreer de heupgordel over je bekkenbeenderen en trek aan. 

5.

Pas de schouderbanden aan. Stel de borstgordel op de gewenste hoogte in en maak deze dicht.

6.

Duw tot slot de standaard naar binnen. Je moet een hoorbare 'klik' horen als de standaard is vergrendeld in de staande of transportpositie. Om de kinderdrager neer te zetten, volg je dezelfde stappen voor het opzetten in omgekeerde volgorde. 

hoe maak ik de kinderdrager goed schoon?

Om de kinderdrager schoon te maken, kunt u deze het beste even in een badje leggen en wassen met een pH-neutrale zeep (bijvoorbeeld kwarkzeep of een paar druppels afwasmiddel). Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen! Vlekken op singels en bekleding kunnen gemakkelijk worden verwijderd met een mengsel van azijnessence en water. Vuil op textiel kan eenvoudig met een borstel worden weggeveegd. Zoutvlekken op het draagsysteem kun je uitspoelen met veel water en zeep door er een paar keer met de hand in te knijpen. Droog vervolgens het frame en de gewrichten zorgvuldig af en laat de kinderdrager op een warme plaats drogen.

Alleen handwas - niet in de droger of centrifugeren in de wasmachine!

Doe niets in de wasmachine, want het product kan beschadigd raken door wasmiddel en centrifugeren. Vaak blijven er wasmiddelresten achter, die bijvoorbeeld bij gevoelige huidtypes huidirritatie kunnen veroorzaken. Een chemische reactie tussen transpiratie, wasmiddelresten en UV-straling zorgt ook voor een snellere afbraak van de materialen.

...en hoe maak ik het kinkussen goed schoon?

Het afneembare kinkussen is wasbaar en kan met de hand gereinigd worden met lauwwarm water en een neutrale zeep. Plaats niet in de droger, maar laat aan de lucht drogen.

hoe bevestig ik het zonnedak op de juiste manier?

Bevestig eerst het zonnedak of vouw het uit (voor het Pro model) en zet het goed vast. 

LET OP:

Check de huid van je kind regelmatig, kleine kinderen hebben een erg gevoelige huid. Bescherm je kind tegen UV straling door het zonnedak te gebruiken. Dit is als een accessoire verkrijgbaar voor de Kid Comfort Active, inclusief de Kid Comfort, en permanent geïntegreerd bij de Kid Comfort Pro. Koop extra onderdelen alleen bij de fabrikant of onze winkeliers. 

Hieronder een stapsgewijze handleiding voor het product: 

Welke UV bescherming biedt het zonnedak?

Zelfs als het materiaal alle of de meeste UV straling tegenhoudt, zal je kind aan UV straling worden blootgesteld: 

 • Kinderen kunnen ook verbranden door diffuus licht. Daarom raden we je aan om je kind ook in te smeren met zonnebrand en hem/haar een hoed en zonnebril op te zetten.   
 • Het is ook belangrijk om de benen, voeten en armen van je kind te beschermen, aangezien ze aan de zon worden blootgesteld en niet door het zonnedak beschermd kunnen worden. 

hoe bevestig ik de regenhoes op de juiste manier?

Na het bevestigen van het zonnedak, kun je de regenhoes van onder naar boven over de kinderdrager trekken. 

Daarna kun je 'm vastzetten met de twee spanbanden voor het zonnedak. Haal hiervoor de bevestigingsband door de oogjes aan de zijkant, die zich aan de binnenkant van de regenhoes bevinden. Klik vervolgens de straps weer in de bijpassende straps op de kinderdrager, die zich boven het kijkvenster bevinden.  

LET OP: voor veiligheidsredenen adviseren we om de regenhoes te bevestigen als er geen kind in de kinderdrager zit.   

waar wordt de waterzak geplaatst?

Plaats de waterzak in het ritsvak tussen het kind en het achterste deel van de kinderdrager. Je kunt de drinkslang door de elastische lus op de linker schouderband leiden. Op deze manier kun je alles goed opbergen.  

veiligheidsopmerking

veiligheidsopmerking

de deuter Kid Comfort was de eerste kinderdrager ter wereld met een TÜV/GS certificering

Alle materialen zijn op voorhand gecontroleerd en goedgekeurd voor productie. We voldoen hier aan alle TÜV criteria en gebruiken ook materialen die voldoen aan de Bluesign norm. 

wat moet ik elke keer doen voordat ik de kinderdrager gebruik?

 

Controleer voor elk gebruik of alle straps en gespen functioneren. Gebruik de kinderdrager nooit als deze beschadigd is (gebogen frame, gebroken gespen, open naden etc.). 

Buig een gebogen frame nooit zelf terug in de oorspronkelijke vorm. 

How do I check my child carrier for functionality?

We recommend the following steps to check for yourself:  

 1. Systematically check all buckles and harness clamps for proper function. To do this, close all buckles - tighten them - and open them up again. Check the components for cracks or small fractures/chips. When closed, the buckles should hold together securely and tightly.  
   
 2. Pull all webbing straps and check that they are tight on the sutures. Check the webbing along its length to see if there is any damage (rubbing, mousing or fraying).  
   
 3. Unfold the base of the frame and place the carrier on a flat surface. Press on the stretcher from above - the stretcher should rest firmly on the ground without giving much. If it strongly tilts or gives way, then you should take a closer look at the frame.
     
 4. Open seams and strength of the carrying system - Check whether the shoulder straps and hip belts and respective plastic components are firmly connected and have no cracks or breaks.   
   
 5. Our basic recommendation: Do not use child carriers older than 10 years (production year before 2011), as they no longer comply with current safety standards and norms. Furthermore, due to the aging and decomposition of natural material, further safety defects can occur which are not visible from the outside. Non-destructive testing is no longer possible here (e.g. testing of specified tensile strengths).  

Can deuter test my child carrier for product safety?

Unfortunately, deuter cannot test your child carrier for safety and functionality. We recommend for you to check on your own before each use.

Your child carrier will no longer be functional after it has been tested in accordance with the standards.    

kan mijn kinderdrager gerepareerd worden?

 • Gebruik de kinderdrager nooit als deze beschadigd is (gebogen frame, gebroken gespen, open naden etc.)
 • Buig een gebogen frame nooit zelf terug in de oorspronkelijke vorm. 
 • Als je kinderdrager gerepareerd moet worden, neem dan contact op met een van onze winkeliers of neem direct met ons contact op. Zo ben je er zeker van dat je kinderdrager professioneel gerepareerd wordt, met de juiste onderdelen. 

How can I read the year of production or how can I find out the age of my child carrier?

The production code is printed on a small white or black "flag". This can be found in the Kid Comfort's pack sack (the storage space underneath the child). The last two digits indicate the year of production, so it can be determined when the carrier was produced. 
It looks like this:

Please note that child carriers produced more than 10 years ago can no longer be repaired!  

If you have any further questions, please contact our customer service.

waar kan ik de gebruikshandleiding voor mijn model vinden?

Wat zijn de verschillen tussen de Kid Comfort modellen?

Accessoires voor de kinderdrager