Rugzak maten & Pasvormen

Rugzak maten & Pasvormen

deuter Rugzakken: afgestemd op jouw lengte, pasvorm en in functie van jouw behoeftes

Afhankelijk van de toepassing kunnen details, pasvorm of volume van de rugzak doorslaggevend zijn. Van 5 tot 75 liter, zodat je rugzak alles kan opbergen wat je nodig hebt onderweg, je vindt veel verschillende maten bij deuter. Daarnaast ontwikkelen we onze eigen modellen voor verschillende bergsporten met speciale functies, zoals beweegbare heupvinnen, de ruglengteverstelling of de helmhouder. Al onze rugzakken zijn ook speciaal beschikbaar voor vrouwen - aangepast aan de vrouwelijke anatomie - en voor bijzonder grote buitenfans. Maar zelfs kleine avonturiers vanaf twee jaar vinden bij ons een perfecte match.

Vind de juiste maat voor jouw rugzak

Voor een dag op kantoor neem je je laptop en documenten mee; tijdens een wandeling neem je eten, drinken en wellicht extra kleding mee. Onze verschillende formaten rugzakken houden rekening met jouw uitrusting! Als je met de fiets naar kantoor gaat, hecht je wellicht belang aan een lichtgewicht tas en een handig formaat, terwijl een praktische indeling en een hoog draagcomfort belangrijk zijn tijdens een wandeling. Weet je niet welke rugzak voor jou geschikt is? We geven je een overzicht van de verschillende maten:

Dit formaat heb je nodig voor een fiets- of MOUNTAINBIKE-TOUr

Voor een dagtrip of een mountainbike sessie zijn kleinere rugzakken genoeg om de essentiële zaken in te pakken. Het gaat vooral om de goede pasvorm en goede ventilatie van de rugzak. Voor een dag vol actie zijn fietstassen met een grootte van 5 tot 20 liter geschikt. Voor een meerdaagse tour moet je echter denken aan het formaat voor een normale wandeling. Specifiek voor bikers zijn er de Race Air en Road One.

Zo geniet je van een wandeling: de juiste maat voor jouw rugzak

Kies voor een bergtour of een weekendtrip een wandelrugzak met een volume van ongeveer 14 tot 32 liter. Een voorbeeld is de Futura serie met mesh rugsysteem of Speed Lite en Trail met Contact-rugsysteem.

het optimale formaat voor een trektocht

Ben je neerdere dagen onderweg? Dan gaat er geheid een extra set kleren, wandelkaart en proviand mee in jouw rugzak. Het benodigde volume hangt sterk af van de vraag of je een tent of slaapzak meeneemt. Gebruik in dit geval een rugzak van 50 tot 85 liter. Als je echter in een onderkomen slaapt, dan is een trekkingrugzakmet 45 tot 60 liter genoeg voor jou, afhankelijk van hoe lang jouw tour duurt.

Een van de kenmerken van sommige trekrugzakken is het in hoogte verstelbare deksel, dat je tot 10 liter extra ruimte geeft. Bovendien zijn de rugzakken voor meerdaagse wandelingen uitgerust met andere praktische kenmerken, zoals een houder voor drinksystemen of wandelstokken. Denk dan bijv. aan de Futura Air Trek.

Welk formaat voor een reisrugzak?

Backpacken is weer populair geworden! Maar om je kleding, schoenen en kostbaarheden op te bergen en niet teveel gewicht mee te slepen, moet je ook aandacht besteden aan de juiste rugzakgrootte. 50 tot 80 liter zijn ideaal voor langere trips van meerdere weken. Voor reisrugzakken is de indeling belangrijk: wie heeft er niet naar kleine onderdelen zitten zoeken onderaan in zijn tas? Let dus goed op een praktische indeling van de ruimte , bijv. bij de AViANT serie.

de formaten van onze Kinderrugzakken

Zelfs de kleintjes willen geen excursies missen en hun eigen rugzak dragen. Bij deuter zijn er daarom rugzakken die aangepast zijn de grootte en lengte van kinderen. Afhankelijk van de leeftijd, kan je  kiezen uit kleinere modellen met 8 liter inhoud of grotere modellen met 20 liter. De kinderrugzakken van deuter worden zelfs geproduceerd met een volume van maximaal 40 liter. Deze modellen uit de Fox-serie zijn zeer geschikt voor tieners.

Verschillende maten voor dames en lange Mensen

SL-rugzakken (Slim Line): dé pasvorm voor vrouwen

Al vanaf 2006 zijn onze vrouwelijke experts bij hun outdoor activiteiten voortdurend in de weer met de verbetering van de pasvorm en het gebruiksgemak van de Women’s Fit-producten van Deuter. De pasvorm van onze rugzakken oriënteert zich op de gemiddelde sportieve lichaamsbouw. Daar niet iedereen aan deze norm beantwoordt, kunnen vrouwenmodellen heel goed passen voor heren en herenmodellen voor vele vrouwen aangenaam om dragen zijn. 

SL modellen hebben:

  • een kortere rug: Vrouwen hebben doorgaans een kortere rug dan mannen. Onze SL-draagsystemen zijn daarom afgestemd op de vrouwelijke anatomie en dus korter. 
  • smallere schouderbanden: De SL-schouderbanden hebben een duidelijke S-vorm en zijn rondom voorzien van zachte boorden. De einden lopen bovendien smal toe. Voor een perfecte pasvorm op de schouders - er kan niets drukken of schuren. Dicht bij elkaar liggende schouderbanden zijn afgestemd op de smallere schouders van vrouwen.
  • conische heupvinnen: De gesloten SL-heupvinnen vormen een kegel om zich perfect aan de vrouwelijke anatomie aan te passen. Deze conische vorm ontstaat via naar boven toe samenlopende aanzetstukken en het anatomisch aangepaste ontwerp van de SL-heupvinnen. De vinnen passen zich exact aan de vrouwelijke heup aan.

 

De pasvorm van onze rugzakken is gebaseerd op het sportief gebouwde gemiddelde van mensen. Omdat niet iedereen aan de norm voldoet, passen damesmodellen goed bij mannen en zijn herenmodellen voor veel vrouwen comfortabel om te dragen.

 

IK BEN EEN MAN: KAN IK EEN SL-RUGZAK DRAGEN?

Ja! De pasvorm van de SL-rugzakken is gebaseerd op een gemiddelde vrouw met een atletisch postuur. Omdat echter niet alle vrouwen "gemiddeld" zijn, zijn onze standaardmodellen geschikt voor sommige vrouwen. Omgekeerd zijn alle SL-modellen ook geschikt voor mannen:

  • voor een slank postuur, afgezien van de unisex pasvorm
  • voor lange benen, omdat ze een kort rugpand hebben 
  • voor herenkledingmaat 44-48 (S / M)

 De precieze pasvorm van de rugzak op de rug van de drager is cruciaal voor optimaal comfort. Het is daarom essentieel om een ​​verzwaarde rugzak in de winkel te passen.

EL-RUgzakken (EXTRA LONG): De PASvorm voor lange ruggen

Voor grote mensen bieden onze Extra Long (EL) rugzakken een perfect draagcomfort! Sportievelingen tussen 1,85m en 2 meter hebben het vaak moeilijk rugzakken te vinden die passen. De ruglengte van de populairste Deuter rugzakmodellen hebben we daarom zes tot negen centimeter langer gemaakt en op de proporties van grotere mensen afgestemd. Ook houden de rugzakken van de Extra Long (EL) reeks rekening met de meestal grotere plaatsbehoefte. Rugsysteem, eigenschappen en details van de afzonderlijke EL modellen zijn daarentegen hetzelfde als bij het standaardmodel. 

vind hier een kleine selectie EL-Rugzakken:

Afhankelijk van lengte en pasvorm - het rugsysteem

 

 

Een wandelrugzak met 26 liter inhoud als SL-model in jouw lievelingskleur - en wat is dan mogelijk qua rugsysteem?  Rugzakken met mesh rug zorgen voor maximale ventilatie. Ze worden gebruikt op kleine tot middelgrote rugzakken die op eenvoudiger terrein worden gedragen. Rugzakken met Contact-systemen liggen daarentegen optimaal op de rug en verdelen de lading gelijkmatig. Wil je hier meer over weten?