• Vanaf €50 geen verzendkosten - Gratis retourneren - Levenslange reparatieservice

Rugzak maten & Pasvormen

Rugzak maten & Pasvormen

deuter Rugzakken: afgestemd op jouw lengte, pasvorm en in functie van jouw behoeftes

Afhankelijk van de toepassing kunnen details, pasvorm of volume van de rugzak doorslaggevend zijn. Van 5 tot 75 liter, zodat je rugzak alles kan opbergen wat je nodig hebt onderweg, je vindt veel verschillende maten bij deuter.

Daarnaast ontwikkelen we onze eigen modellen voor verschillende bergsporten met speciale functies, zoals beweegbare heupvinnen, de ruglengteverstelling of de helmhouder. 

Al onze rugzakken zijn ook speciaal beschikbaar voor vrouwen - aangepast aan de vrouwelijke anatomie - en zelfs kleine avonturiers vanaf twee jaar vinden bij ons een perfecte match.

Meet de lengte van je rug

De ruglengte van een rugzak is best belangrijk; de ruglengte moet namelijk zo passen dat de last gelijkmatig over je rug wordt verdeeld en het comfort gegarandeerd is. deuter-rugzakken kunnen variabel worden ingesteld, maar toch moet je bij de aanschaf letten op de juiste ruglengte.

Vrouwen hebben vaak een kortere rug en langere benen, wat spreekt voor onze SL modellen. Mannen en lange mensen zijn daarentegen vaak beter af met een EL model. Om te testen of de ruglengte van de rugzak echt bij jou past, is de enige manier om hem te passen. Je kan echter vooraf de lengte van je rug bepalen als uitgangspunt.

een VERGELIJKING van de DRIE DEUTER-RUGLENGTES:

De ruglengte wordt bepaald door de afstand tussen de zevende nekwervel en de bovenkant van de heup.

 1. Zevende nekwervel
 2. Heupgewricht
 3. In principe kunnen mensen van bijna dezelfde lengte, verschillende ruglengtes hebben. De juiste keuze voor de ruglengte kan je dus niet enkel en alleen baseren op de lengte van het lichaam.

SL WOMEN’S FIT

Lichaamslengte ca. 160 – 175 cm

Ruglengte ca. 42cm (+/- 2cm)

Typische lichaaamsverhoudingen voor SL Fit:

 • Vrij smalle schouder
 • Vrij korte rug
 • Vrij brede heupen
 • Langere benen
REGULAR FIT

Lichaamslengte ca. 170 – 185 cm

Ruglengte ca. 46cm (+/- 2cm)

Typische lichaamsverhoudingen voor Regular Fit:

 • Vrij brede schouders
 • Vrij lange rug
 • Vrij smalle heupen
 • Eerder kortere benen
EL - EXTRA LONG FIT

Lichaamslengteca. 185 – 200 cm

Ruglengte ca. 50cm (+/- 2cm)

Typische lichaamsverhoudingen voor EL Fit:

 • Vrij brede schouders
 • Zeer lange rug
 • Vrij small heupen
 • Vrij lange benen

 

SL FIT - schouderbanden en heupband vergeleken met normale pasvorm:

1. Smallere schouderbanden

De SL schouderbanden hebben een uitgesproken S-vorm en zachte randen rondom. Voor een perfecte pasvorm in het schoudergebied. Niets drukt of schuift. De nauwsluitende en ergonomisch gevormde schouderbanden zijn afgestemd op de smallere vrouwelijke schouders.

2. conische heupvinnen

De SL heupvinnen vormen een soort kegel die zich perfect aan de vrouwelijke anatomie aanpast. Deze conische vorm wordt gecreëerd door de naar boven toe lopende vorm en het anatomisch aangepaste ontwerp van de SL heupvinnen. De vinnen passen naadloos om de vrouwelijke heup.

SL RUgzak (SLIM LINE): de pasvorm en grootte voor dames

De perfecte rugzak moet niet alleen op maat gemaakt worden in termen van capaciteit, maar ook in termen van pasvorm. Ben je slank met lange benen? Onze SL modellen voor dames zijn afgestemd op de lichaamsbouw van vrouwen. De rugzakken voor dames zijn iets kleiner dan de normale grootte en worden gekenmerkt door een kortere rug, smallere schouderbanden en conisch gevormde heupvinnen. De pasvorm van onze rugzakken is gebaseerd op het sportieve gemiddelde van mensen. Omdat niet iedereen aan de norm voldoet, kunnen vrouwenmodellen goed op mannen passen en kunnen de modellen van mannen voor sommige vrouwen comfortabel zijn om te dragen.

EL RUgzak (EXTRA LONG): DE PASvORM voor lange ruggen

Voor lange mensen bieden onze extra lange (EL) rugzakken perfect draagcomfort! Mensen tussen de 1.85 en 2.00 meter vinden het vaak moeilijk om een geschikte rugzak te vinden. Daarom hebben we de ruglengtes, van de meest populaire deuter rugzakmodellen, met 6 cm tot 9 cm verlengd en aangepast aan de verhoudingen van lange mensen. Door de grotere ruimtevereisten hebben we ook het volume van de EL modellen aangepast: de grootte van deze rugzakken is daarom optimaal afgestemd op de drager. Het rugsysteem, de kenmerken en details van de individuele EL-rugzakken komen overeen met de standaardmodellen.

Vind de juiste maat voor jouw rugzak

Voor een dag op kantoor neem je je laptop en documenten mee; tijdens een wandeling neem je eten, drinken en wellicht extra kleding mee. Onze verschillende formaten rugzakken houden rekening met jouw uitrusting! Als je met de fiets naar kantoor gaat, hecht je wellicht belang aan een lichtgewicht tas en een handig formaat, terwijl een praktische indeling en een hoog draagcomfort belangrijk zijn tijdens een wandeling. Weet je niet welke rugzak voor jou geschikt is? We geven je een overzicht van de verschillende maten:

Dit formaat heb je nodig voor een fiets- of MOUNTAINBIKE-TOUr

Voor een dagtrip of een mountainbike sessie zijn kleinere rugzakken genoeg om de essentiële zaken in te pakken. Het gaat vooral om de goede pasvorm en goede ventilatie van de rugzak. Voor een dag vol actie zijn fietstassen met een grootte van 5 tot 20 liter geschikt. Voor een meerdaagse tour moet je echter denken aan het formaat voor een normale wandeling. Specifiek voor bikers zijn er de Race Air en Road One.

Zo geniet je van een wandeling: de juiste maat voor jouw rugzak

Kies voor een bergtour of een weekendtrip een wandelrugzak met een volume van ongeveer 14 tot 32 liter. Een voorbeeld is de Futura serie met mesh rugsysteem of Speed Lite en Trail met Contact-rugsysteem.

het optimale formaat voor een trektocht

Ben je meerdere dagen onderweg? Dan gaat er geheid een extra set kleren, wandelkaart en proviand mee in jouw rugzak. Het benodigde volume hangt sterk af van de vraag of je een tent of slaapzak meeneemt. Gebruik in dit geval een rugzak van 50 tot 85 liter. Als je echter in een onderkomen slaapt, dan is een trekkingrugzak met 45 tot 60 liter genoeg voor jou, afhankelijk van hoe lang jouw tour duurt.

Een van de kenmerken van sommige trekrugzakken is het in hoogte verstelbare deksel, dat je tot 10 liter extra ruimte geeft. Bovendien zijn de rugzakken voor meerdaagse wandelingen uitgerust met andere praktische kenmerken, zoals een houder voor drinksystemen of wandelstokken. Denk dan bijv. aan de Futura Air Trek.

Welk formaat voor een reisrugzak?

Backpacken is weer populair geworden! Maar om je kleding, schoenen en kostbaarheden op te bergen en niet teveel gewicht mee te slepen, moet je ook aandacht besteden aan de juiste rugzakgrootte. 50 tot 80 liter zijn ideaal voor langere trips van meerdere weken. Voor reisrugzakken is de indeling belangrijk: wie heeft er niet naar kleine onderdelen zitten zoeken onderaan in zijn tas? Let dus goed op een praktische indeling van de ruimte , bijv. bij de AViANT serie.

de formaten van onze Kinderrugzakken

Zelfs de kleintjes willen geen excursies missen en hun eigen rugzak dragen. Bij deuter zijn er daarom rugzakken die aangepast zijn de grootte en lengte van kinderen. Afhankelijk van de leeftijd, kan je  kiezen uit kleinere modellen met 8 liter inhoud of grotere modellen met 20 liter. De kinderrugzakken van deuter worden zelfs geproduceerd met een volume van maximaal 40 liter. Deze modellen uit de Fox-serie zijn zeer geschikt voor tieners.

Afhankelijk van lengte en pasvorm - het rugsysteem

 

Een wandelrugzak met 26 liter inhoud als SL model in jouw lievelingskleur... en wat is dan nog mogelijk qua rugsysteem?  

Rugzakken met mesh rug zorgen voor maximale ventilatie. Ze worden gebruikt op kleine tot middelgrote rugzakken die op eenvoudiger terrein worden gedragen. Rugzakken met Contact-systemen liggen daarentegen optimaal op de rug en verdelen de lading gelijkmatig. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw rugzak? Klik de link hieronder!