• Vanaf €50 geen verzendkosten - Gratis retourneren - Levenslange reparatieservice

MATERIALen

MATERIALen

DE SLEUTEL TOT HET MAKEN VAN ONZE HOOGWAARDIGE RUGZAKKEN EN SLAAPZAKKEN IS HET GEBRUIK VAN DE BESTE MATERIALEN.

De keuze van materialen en de productiemethoden die gebruikt moeten worden is gebaseerd op de criteria kwaliteit, levensduur en duurzaamheid.

In tegenstelling tot goedkope importen heeft deuter een stem in het bepalen van de kwaliteit van haar grondstoffen. Regelmatige laboratoriumtests garanderen dat wettelijke vereisten voor de uitsluiting van verontreinigende stoffen zoals AZO kleurstoffen, zware metalen, ftalaten, enz. worden nageleefd. Om ervoor te zorgen dat deuter-stoffen aan bepaalde eisen voldoen en bestand zijn tegen de extreme eisen die erop worden gesteld, gebruiken we kwaliteitsniveaus van stoffen die alle standaarden overtreffen. We gebruiken ook creatieve, effectieve manieren om de juiste materialen te combineren om ervoor te zorgen dat onze producten geschikt zijn voor de toepassingen waarvoor ze zijn ontworpen.

de bluesign® Standaard

de bluesign® Standaard

In tegenstelling tot de meeste eco-labels controleert het bluesign® System niet alleen het eindproduct op schadelijke stoffen of chemische resten – het gaat om het onderzoeken van de productieprocessen voor álle afzonderlijke componenten in de hele toeleveringsketen, en het controleren van de stoffen die worden gebruikt voor onze rugzakken en slaapzakken door middel van strenge compliance controles. Hetzelfde geldt voor de impact die de productieprocessen hebben op mens en milieu.

Op basis van ‘bluesign® criteria’ worden productieprocessen en componenten geïnspecteerd en duurzamer gemaakt. Wanneer elke stap in de toeleveringsketen gebruik maakt van duurzame materialen en productiemethoden, kan een product uiteindelijk de status ‘bluesign® product’ bereiken. Vandaag de dag worden bijna alle deuter-producten gemaakt met grotendeels bluesign®-gecertificeerde stoffen en componenten. En we breiden het aandeel bluesign® gecertificeerde stoffen dat we gebruiken gestaag uit.

Ondanks de complexe aard van de productie van rugzakken en slaapzakken zijn we er in geslaagd om voor veel van onze producten de status van bluesign®-product te bereiken, en hun aantal neemt steeds toe. Op dit moment (vanaf september 2021) bestaat 19% van alle rugzak- en slaapzakmodellen in onze collectie uit bluesign®-producten, zoals onze lifestyle dagpakketten, de Kikki kinderrugzak en alle donzen slaapzakken uit de Astro-serie. 

Responsible Down Standard – vanuit onze liefde voor dieren

Responsible Down Standard – vanuit onze liefde voor dieren

Sinds juni 2015 gebruiken we alleen Responsible Down Standard (RDS) gecertificeerde vulling voor al onze donzen slaapzakken. Om een RDS-certificering te verkrijgen, moet dierenwelzijn en landbouwpraktijken traceerbaar zijn in de hele productieketen en voldoen aan de strengste eisen. Niet levend plukken, geen gedwongen voeding, traceerbaarheid in de toeleveringsketen – dierenwelzijn in elke fase.

PFAS VRIJ SINDS 2020

PFAS VRIJ SINDS 2020

PFAS (geperfluoreerde en polyfluor verbindingen) is een groep chemicaliën die schadelijk is voor het milieu en onze gezondheid. PFAS worden gebruikt voor hun water-, vuil- en vetafstotende kwaliteiten en worden ook gebruikt in ademende membranen. PFAS zijn vooral populair in de outdoorwereld, waar ze worden gebruikt voor het impregneren van textiel. elk. Schadelijke geperfluoreerde en polyfluor chemicaliën, PFAS in het kort, worden niet of heel moeilijk afgebroken en hopen zich daarom op in mensen, dieren en planten.

Sinds 2019 heeft deuter om gezondheids- en milieuredenen al haar producten volledig pfAS vrij gemaakt – maar nog steeds van even hoge kwaliteit.

Om water- en vuilbestendige kwaliteiten te garanderen, gebruikt deuter nu alleen nog maar DWR (Durable Water Repellent) behandelingen, die volleding vrij zijn van PFAS en niet schadelijk zijn voor mens en milieu. Deze speciale coating zorgt ervoor dat water van de buitenkant afparelt en houdt het product droog.

geRecyclede materialen

geRecyclede materialen

   
ALS HET GAAT OM DE SELECTIE VAN MATERIALEN DIE WE VOOR ONZE COLLECTIE GEBRUIKEN, GEBRUIKEN WE STEEDS MEER GERECYCLEDE STOFFEN.

Afhankelijk van hun beschikbaarheid is het ons doel dat in 2025 minstens 50% van gebruikte stoffen gerecyclede synthetische vezels zijn. De twee belangrijkste die we gebruiken zijn gerecycled polyamide (PA = nylon) en gerecycled polyester (PES).

Polyamide is zeer slijtvast en kleurvast. Voor een dun, lichtgewicht materiaal is het ook zeer duurzaam. Polyester absorbeert geen vocht, vervaagt niet zo snel in UV-licht, en voelt prettig aan als textiel. Beide synthetische vezels zijn zeer sterk en extreem duurzaam, en worden voornamelijk gebruikt in deuter-producten als buitenstof of voering.

De gerecyclede PA die momenteel door deuter wordt gebruikt, is gemaakt van postindustrieel textielafval. Dit wordt pre-consumentafval genoemd, d.w.z. het afval wordt geproduceerd in het productieproces voordat het een consumentenproduct wordt.

Gerecyclede PES wordt gemaakt door het recyclen van gebruikte PET-flessen. Dit is dus post-consumentenafval genoemd: afval dat wordt geproduceerd door het gebruik van plastic producten (PET-flessen in dit geval).

ER ZIJN OOK VERSCHILLEN IN DE RECYCLINGPROCESSEN DIE WORDEN GEBRUIKT VOOR REPA EN REPES:

Gerecyclede PA doorloopt een uitgebreid chemisch proces om gerecycled te worden, terwijl PES dat gemaakt is van PET-flessen eenvoudig wordt gewassen, verscheurd, gesmolten en tot garen gesponnen wordt.

Het maken van gerecyclede vezels vergt doorgaans minder CO2, minder energie en minder ruwe olie. RePES heeft een nog betere ecologische voetafdruk dan rePA.

In 2020 lanceerden we de UP-serie dagrugzakken die volledig zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen, volgens de bluesign®-standaarden. Een UP dagrugzak is gemaakt van 35-40 PET-flessen (0.5 liter).

Upcycling bij deuter

nieuw leven blazen in onze 'restjes'

De nieuwe Infiniti-serie die in 2021 werd gelanceerd, is volledig gericht op duurzaamheid. In overeenstemming met het ‘new from old' axioma zijn we er niet alleen in geslaagd om onze ecologische voetafdruk en de hoeveelheid stof afval die we produceren te verminderen, maar zijn we ook in staat om milieuprojecten over de hele wereld te ondersteunen.

Onze INFINITI-serie heeft stoffenresten een nieuwe levensdoel gegeven, terwijl we tegelijkertijd  milieuorganisaties steunen via 1% for the Planet.

 

Hoe goed de ontwerpberekeningen ook zijn, het snijproces voor het maken van rugzakken en slaapzakken resulteert altijd in overtollig weefsel, dat, als het niet opnieuw wordt toegewezen, verloren gaat. Zo ging ons productteam op zoek naar een geschikt gebruik voor deze resten en zo kwamen ze met het idee om een kleine collectie te ontwikkelen die is gemaakt van 100% functionele stofrestanten. 

Het idee was om een duurzaam gemaakte verzameling van individuele stukken te creëren voor een breed scala aan toepassingen. De nieuwe INFINITI-serie is een kleurrijk assortiment tassen en rugzakken dat 26.200 meter aan restanten een nieuw doel heeft gegeven (ongeveer 5 voetbalvelden stof!). 

We doneren 10% van de omzet uit de verkoop van de INFINITI-serie aan de non-profitorganisatie 1% voor The Planet. 1% for the Planet ondersteunt bedrijven en individuen bij het teruggeven aan de planeet op de meest effectieve manier mogelijk door strategische partnerschappen op te bouwen die fondsen verbinden met oorzaken.

Let op: de INFINITI-series is niet te koop in de Benelux.