• Vanaf €50 geen verzendkosten - Gratis retourneren - Levenslange reparatieservice

ONZE WEG NAAR KLIMAATNEUTRALITEIT

ONZE WEG NAAR KLIMAATNEUTRALITEIT

Extreme weersomstandigheden, een stijgende zeespiegel, verzurende oceanen en een verminderde biodiversiteit zijn de dramatische gevolgen van snel veranderende klimaatomstandigheden. Klimaatverandering beïnvloedt de hele wereld. En dus ieder van ons. Daarom moeten we alles in het werk stellen om tegen het midden van de 21e eeuw klimaatneutraal te zijn en zo de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius. Deze drempelwaarde werd door de Intergouvernementele Werkgroep inzake klimaatverandering veilig geacht en door 195 landen als bindende doelstelling aangenomen in het klimaatakkoord van Parijs.

De routekaart naar klimaatneutraliteit is duidelijk: "Reduce & Compensate". En dus nemen ook wij actief onze verantwoordelijkheid als onderdeel van het systeem.

1. WIJ VERMINDEREN DE CO2-UITSTOOT VAN ONS HELE BEDRIJF ZOVEEL MOGELIJK.

Naast alle reeds uitgevoerde bouw- en infrastructuurmaatregelen ter vermindering van de CO2-voetafdruk van de hoofdvestiging in Gersthofen, werken wij op lange termijn aan de vermindering van de CO2-voetafdruk van met name onze producten. Naast het toegenomen gebruik van gerecycleerde en bluesign® gecertificeerde materialen en duurzame technologieën met een lagere CO2-voetafdruk, draagt volgens ECOS vooral de verlenging van de levenscyclus van producten voor 10% bij aan de verbetering van de voetafdruk en bespaart niet alleen 8% CO2, 10% water en 9% afval.   

Maar zelfs met de grootste inspanningen kunnen we een product niet klimaatneutraal krijgen. Daarom compenseren wij in samenwerking met ClimatePartner geselecteerde producten en ons bedrijfsterrein.

2. WE COMPENSEREN CO2-UITSTOOT DIE WE NIET MEER KUNNEN VERMINDEREN

Bij de registratie en berekening van de resterende CO2-emissies - de zogenaamde CO2-voetafdruk - wordt rekening gehouden met de emissies van de energie-inkoop en het energie- en brandstofverbruik. Bovendien worden de emissies van toeleveringsketens geregistreerd om complete productielijnen en productielocaties CO2-neutraal te kunnen maken. Hiervoor werken wij samen met de deskundigen van ClimatePartner. Zij identificeren en ontwikkelen compensatieprojecten wereldwijd. Voor onze huidige klimaatneutrale producten hebben wij drie sociale en klimaatbeschermingsprojecten gekozen.

ONZE PRODUCTEN gecertificeerd door ClimatePartner

ONZE GESELECTEERDE COMPENSATIEPROJECTEN