• Vanaf €50 geen verzendkosten - Gratis retourneren - Levenslange reparatieservice

Klimaatverandering

Klimaatverandering

Wij ondernemen actie

Recent gepubliceerde studies hebben aangetoond dat de Golfstroom dramatisch is verzwakt. Klimatologen zijn het erover eens dat deze ontwikkeling extreme weersomstandigheden, zoals overstromingen, droogtes en stormen waarschijnlijk verder zal intensiveren. En dat is nog maar één van de vele gevolgen van klimaatverandering.

Wat heeft dat met ons te maken? Heel veel eigenlijk. Elke burger in de EU genereert jaarlijks acht ton CO2 uitstoot. Dat is een vrij abstract getal. Dus hier is een vergelijking om het tastbaarder te maken: om de opwarming van de aarde te beperken tot minder dan twee graden Celsius, hoeft dat cijfer slechts één ton te zijn. Over het algemeen genereren bedrijven aanzienlijk meer CO2 uitstoot dan individuen, bijvoorbeeld door de energie intensieve productie en het transport van hun producten. Dat betekent natuurlijk ook dat we een bijzonder belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van de CO2 uitstoot. En daar werken we samen met ClimatePartner aan.

Het in München gevestigde bedrijf is gespecialiseerd in het berekenen en verminderen van koolstofemissies en het ondersteunen van wereldwijde klimaatbeschermingsprojecten, een idee dat we van harte omarmen. Onze samenwerking met ClimatePartner is een belangrijk onderdeel van de deuter 360° Responsibility strategie en vormt een aanvulling op onze andere inspanningen om het milieu te beschermen. Meer informatie over onze betrokkenheid bij andere milieuprojecten kun je hier vinden:

Ons hoofdkantoor in Gersthofen is gecertificeerd door ClimatePartner

Stap voor stap duurzamer. Met de twee onderstaande projecten compenseren we onze CO2 uitstoot en mogen we ons hoofdkantoor in Gersthofen sinds oktober 2021 klimaatneutraal noemen.

De certificering voor bedrijven omvat directe emissies die binnen het bedrijf worden gegenereerd (elektriciteits- en warmteproductie, wagenpark, vluchtige gassen) en indirecte emissies door ingekochte energie, zakenreizen en woon-werkverkeer van werknemers. Andere indirecte emissies die buiten het bedrijf worden gegenereerd tijdens de productie van grondstoffen en halffabricaten, externe logistiek en het gebruik en de verwijdering van producten of andere processen vallen niet onder deze certificering.

Je kunt hier meer informatie lezen over de certificering.

Zebra's, leeuwen en olifanten

BOSBESCHERMING, KASIGAU WILDLIFE CORRIDOR, KENIA

Hoe behoud je eigenlijk 200.000 hectare bos? Het bos in kwestie is een stuk droog bos en savanne in de Kasigau Wildlife Corridor, die de natuurparken Tsavo East en Tsavo West in Kenia met elkaar verbindt. Het is de thuisbasis van bedreigde diersoorten, zoals leeuwen, zebra's en papegaaien, evenals talloze soorten vogels. Elke dag doorkruisen 2000 Afrikaanse olifanten het gebied tijdens hun seizoensmigratie. Dit bosgebied wordt echter geconfronteerd met massale ontbossing en slash-and-burn-praktijken. Om de Kasigau Wildlife Corridor te beschermen, zijn onder de lokale bevolking meer dan 100 rangers opgeleid die het gebied bewaken en verdedigen. Er zijn meer inkomenskansen voor de lokale bevolking nodig om de uitputting van de natuurlijke omgeving tegen te gaan. Daarom creëert het project banen in fabrieken en kleine bedrijven. Het project werd gekozen als het beste compenserende project in de 8e vrijwillige koolstofpeiling van Environmental Finance in 2017.

het potentieel van namibië voor zonne energie gebruiken

zonne energie, Outapi, Namibia

In Namibië schijnt de zon gemiddeld 10 uur per dag. Het is een van de zonnigste landen op aarde en heeft daardoor een enorm potentieel op het gebied van zonne energie. Echter, het land importeert 60% van haar elektriciteit van buurlanden en 40% van de plattelandsbevolking heeft helemaal geen toegang tot elektriciteit. In het noorden van Namibië produceert een zonne energie park van 10 hectare groot 9,000 MWh energie per jaar.

Het project draagt bij aan het vergroten van het aandeel van hernieuwbare energie in de elektriciteitsmix van Namibië, om de nationale en regionale stroomvoorziening te vergroten en te verbeteren.

ONS KLIMAATNEUTRAAL ASSORTIMENT

Voor onze klimaatneutrale productseries verminderen wij hun CO2-uitstoot door gerecycleerde en bluesign® gecertificeerde materialen en duurzame technologieën te gebruiken, verlengen wij hun productlevenscycli en compenseren wij deze bovendien via geselecteerde projecten. Je kunt hier meer informatie lezen over de certificering.

MET DEZE KLIMAATBESCHERMINGSPROJECTEN COMPENSEREN WIJ ONZE PRODUCTEN

CO2 neutraliteit

CO2 neutraliteit houdt in dat de CO2 voetafdruk van een bedrijf, product, dienst of evenement is berekend op basis van internationaal erkende normen en volledig is gecompenseerd door het ondersteunen van internationale klimaatactieprojecten.

Het label "CO2 neutraal" van ClimatePartner bevestigt dat de onvermijdelijke uitstoot van broeikasgassen is gecompenseerd. Voor de leesbaarheid worden alle emissies aangeduid als CO2 emissies en gemeten in tonnen CO2. Hiermee bedoelen we CO2 equivalenten, dat wil zeggen alle relevante broeikasgassen.

Het compenseren van CO2 emissies is een belangrijke stap in holistische klimaatactie, naast vermijding en reductie. ClimatePartner raadt bedrijven aan om plannen voor CO2 vermijding en reductie als een continu proces op te stellen en uit te voeren en ondersteunt hen in bijbehorende strategieën. Bijvoorbeeld door te ondersteunen bij het definiëren van op wetenschap gebaseerde reductiedoelstellingen of door over te stappen op hernieuwbare energie.

Sinds de oprichting hebben 2.500 bedrijven in 35 landen zich aangesloten bij ClimatePartner, waaronder velen in de textielindustrie. De waardevolle ervaring die is opgedaan door deze samenwerking, gecombineerd met de expertise van ClimatePartner, maakt het veel makkelijker om acties te implementeren die ons helpen klimaatneutraal te worden.

Concreet nemen we twee stappen:

1.      Onze CO2 uitstoot meten

We hebben onze CO2 emissiegegevens verzameld en onze corporate carbon footprint (CCF) berekend. Dat omvat de uitstoot van verwarming en elektriciteitsverbruik, het dagelijkse woon-werkverkeer van werknemers, zakenreizen en zelfs kantoorbenodigdheden. In een pilotproject hebben we ook onze product carbon footprint (PCF) in kaart gebracht door de emissies van de grondstoffen, verpakkingen, logistiek en verwijdering van de pilotproducten te berekenen en op te schalen naar de gehele collectie.

2.      Voorkomen en verminderen van CO2 uitstoot

We streven ernaar om onze CO2 uitstoot waar mogelijk te voorkomen en te verminderen. Om onze CCF te minimaliseren, gebruiken we bijvoorbeeld groene energie en bieden we onze medewerkers incentives om een ​​bedrijfsfiets of carpooling te gebruiken om naar het werk te gaan. Ondertussen gebruiken we aan de productkant gerecyclede materialen en spingeverfde vezels om onze PCF aanzienlijk te verminderen.

Voor de uitvoering van al deze maatregelen hebben we een duidelijke roadmap ontwikkeld. Tegen 2023 zullen ons hoofdkantoor en minstens 25 procent van onze slaapzakken en rugzakken klimaatneutraal zijn.

More about ClimatePartner

Elke keer dat je een klimaatneutraal product kiest, of het nu van deuter of een andere fabrikant is, verklein je je eigen ecologische voetafdruk. Tegelijkertijd steun je indirect een klimaatproject. Klinkt dat goed? Motiveert het je om meer te doen om klimaatverandering te voorkomen? Dan kun je ook klimaatneutraal worden, bijvoorbeeld door je reis- en transportkeuzes en je eetgewoonten eens onder de loep te nemen.

Read more about how to reduce your carbon footprint