• Vanaf €50 geen verzendkosten - Gratis retourneren - Levenslange reparatieservice

de Kid Comfort collectie

de Kid Comfort collectie

Kid Comfort Active EN Kid Comfort Active SL

HET WAS NOG NOOIT ZO EENVOUDIG!

Het nieuwe, compacte Lite Air rugsysteem met ventilatie maakt deze kinderdrager absoluut lichtgewicht. Dankzij de eenvoudig te gebruiken veiligheidsgordel, de instap aan de zijkant en het zachte materiaal is het zitgedeelte voor het kind een comfortabele zone. 

Voor sportieve moeders is deze kinderdrager ook in een SL versie verkrijgbaar, waarbij het draagsysteem is aangepast aan de anatomie van het vrouwenlichaam. Dankzij de smallere schouderbanden en conisch gevormde heupvinnen past de kinderdrager perfect!  

Kid Comfort

COMFORTABEL EN GEZELLIG

Het innovatieve, nieuwe Aircomfort Sensic Vario mesh rugsysteem maakt bergavonturen des te aangenamer voor families: de lading wordt perfect verdeeld en de drager zit stevig op de rug, terwijl deze toch volledig ventileert. Het kind wordt veel comfort geboden: het grote, zachte kussen ondersteunt zachtjes het hoofd van het vermoeide kind, zelfs in de hoeken, en zorgt voor een ontspannen dutje. De instap aan de zijkant en de markkelijk te gebruiken veiligheidsgordel zorgen voor veiligheid, gegarandeerd door de TÜV GS.    

Kid Comfort Pro

DE PROFESSIONAL MET AL ZIJN DETAILS

Deze professionele kinderdrager is voorzien van een geïntegreerde, apart te gebruiken daypack voor een snelle trip naar de verschoonruimte of voor een ritje met de buggy. Daarnaast is dit model voorzien van een zonnedak en een handig spiegeltje voor zicht op je kind. 

GESCHIEDENIS en ONTWIKKELING

GESCHIEDENIS en ONTWIKKELING

1994 BERND KULLMANN ONTWIKKELT DE EERSTE PROTOTYPES EN TEST ZE MET ZIJN KINDEREN!

Bernd Kullmann – voormalig directeur van Deuter – is vaak gevraagd waar zijn ideeën voor nieuwe Deuter producten vandaan komen. De ontwikkeling van onze kinderdrager is een goed voorbeeld.

Bernd Kullmann met zijn dochter Jule bij de test van het prototype in 1994

Bernd en zijn vrouw besloten op relatief late leeftijd om een gezin te stichten. Ze genoten optimaal van hun leven en brachten een groot deel van hun tijd door met bergbeklimmen en skiën. Voor zijn vrouw was de verandering nog groter, aangezien tripjes van de auto naar de rotsen beperkt zijn met een buggy als transportmiddel. In de fabriek in Azië ontdekte Bernd de eenvoudige, maar geniale oplossing. In het begin van de jaren '90 was een kinderdrager nog vrij onbekend. Het model van een Amerikaans merk was oncomfortabel, maar toch leek de mobiliteit met een peuter op je rug oneindig. Het doorbrengen van dagen in klimparken werd weer opgepakt.  

Toen de Kullmanns hun tweede kind mochten verwelkomen in hun gezin, vond Bernd het nodig om te proberen om zelf een kinderdrager te ontwerpen. Daarbij moest hij een oplossing voor een groot probleem vinden: de ruglengte van de 'Amerikaan' was goed voor Bernd, maar was te lang voor zijn kleinere vrouw. Daarom moest het nieuwe Deuter product een verstelbare ruglengte hebben. Onze langdurige productiepartner was verbijsterd over dit idee en vroeg zich af wat de Duitsers nu weer bedacht hadden. Na enkele diepgaande gesprekken werd de oplossing gevonden: het VariQuick draagsysteem, enkele jaren eerder door ons ontwikkeld voor trekkingrugzakken, kon nu vertaald worden naar een kinderdrager.

De Deuter Kid Comfort I was een feit.    

Nadat er meerdere testen op het prototype waren uitgevoerd en er problemen ontstonden, besloot Bernd Kullmann om actie te ondernemen. Hij belde Pit Schubert, ingenieur en veiligheidsexpert bij de German Alpine Association, en legde zijn probleem voor. Pit Schubert wees Bernd door naar de TÜV. Dus begon Bernd samen met de TÜV aan criteria te werken om de productveiligheid van de kinderdragers te verbeteren. Van een nieuwe kunststof verbinding met afstandshouders om te voorkomen dat kinderen met hun vingers in het frame blijven steken tot testen voor verontreinigende stoffen, veiligheidsinstructies en duurtesten, er was veel te doen. Een houten dummy werd tijdens de duurtest mechanisch bewogen, waarbij de opwaartse bewegingen werden gesimuleerd. 20.000 wijzigingen in de belasting zouden worden uitgevoerd, wat overeenkomt met 20.000 meter hoogteverschil naar boven of beneden. Een houten baby met een gewicht van 5 kilo werd in het zitje geplaatst en de test was klaar om te beginnen. 

Twee dagen later belde Bernd de TÜV om te vragen naar de resultaten. De collega van de TÜV was de testopstelling helemaal vergeten en haastte zich naar de test. Een half uur later kreeg Bernd een telefoontje. Beide waren ze verbijsterd door het resultaat: na 75.000 wijzigingen in de belasting was de kinderdrager nog steeds volledig intact. Slechts een aantal kleine schuurplekken waren zichtbaar. Het prototype had de test met vlag en wimpel doorstaan! 

Als gevolg hiervan ontving ons product het TÜV keurmerk en daarmee waren we de eersten ter wereld die een op veiligheid geteste kinderdrager hadden.

DE PRESTATIE-EISEN WAARAAN HET KINDERCOMFORT MOET VOLDOEN VOOR HET TÜV-CERTIFICAAT:

  • chemische veiligheidsbeoordelingen in migratietests
  • duurzaamheid van het materiaal in bijttests
  • functionaliteit van de kickstandvergrendeling na 300 keer gebruik
  • stabiliteitstest met jonge dummy op een oppervlak met een hoek van 12°
  • geen tekenen van slijtage van het draagsysteem na 50.000 lastwisselingen
  • het verstelbare veiligheidsharnas mag niet losraken na zes volledige slagen boven het hoofd met een vastgemaakte kinderdummy
  • de kickstand vertoont geen gevaar voor beknelling
  • naast de standaardeisen moet de Kid Comfort een extra test met 150.000 loopbelastingen met een gewicht van 24 kg doorstaan
  • algemene kwaliteit van de drager: om de twee jaar controleert een medewerker van de TÜV SÜD het fabricageproces

ONTWIKKELING

ONTWIKKELING

ONAFHANKELIJKE EXPERTS GEVEN ADVIES

We blijven werken aan continue verbetering. Om ervoor te zorgen dat onze kinderdragers optimaal voldoen aan de eisen van ouders en kinderen, hebben we hulp gekregen van een onafhankelijke expert, Dr Micha Bahr, directeur Kinder- en Adolescentenchirurgie van de Ingolstadt Kliniek.

We hebben hem gevraagd onze producten te beoordelen. Dit was geen eenvoudige taak voor de kinderchirurg, aangezien zijn gezin al jaren met kinderdragers op reis gaat. De Bahr familie heeft drie dochters: Cari, Franci and Noa.

“Voor ons was het een belangrijker vervoermiddel dan de buggy”, aldus Micha Bahr.

“De schommelende beweging herinnert de kinderen aan de tijd dat ze in de baarmoeder van hun moeder zaten en kalmeert hen. Ze genieten natuurlijk ook van de directe omgeving van de drager en het haar van mama en papa, dat genoeg biedt om te spelen.” Studies op het gebied van hersenonderzoek laten zien dat een schommelende driedimensionale beweging tijdens het lopen de balans van baby's en peuters stimuleert. “Dat is cruciaal voor hun ontwikkeling”, zegt Dr Bahr en concludeert: “Je kunt zeker zeggen dat kinderen een gezondere waarnemingsontwikkeling zouden hebben als we ze niet zoveel in een auto zouden rijden, meer zouden lopen en de kinderen daarbij zouden dragen.” Dus, toen zijn eigen dochters zelfstandig konden zitten, ruilden ze de draagdoek in voor een kinderdrager en gingen de meisjes met hun vader en moeder mee op avontuur.  Zijn conclusie: “Met de ontwikkeling van kinderdragers aan het einde van de jaren '90 zorgde Deuter voor een revolutie in de bewegingscultuur van zowel kinderen als ouders en droegen zo bij tot een gezondere neurofysiologische ontwikkeling van kinderen.”

Na verschillende avontuurlijke trips heeft de kinderchirurg een gefundeerde mening over kinderdragers: : “De Deuter draagsystemen bieden een ontzettend ergonomisch draagcomfort voor ouders, evenals voldoende zitcomfort met een hoog veiligheidsniveau voor kinderen. Het zitje, de veiligheidsgordel en de instap voor het kind zijn de beste en meest veilige die de markt op dit moment te bieden heeft.”

Er viel echter ook iets te verbeteren. Dr Bahr had vanuit zijn eigen ervaring een aantal waardevolle suggesties. Toen zijn oudste dochter een jaar was, ging hij naar de Hochgrat. “Maar na een uur schreeuwde ze zo hard, dat we haar niet konden kalmeren”, herinnert hij zich. De reden: haar beentje was gevoelloos geworden. Om dit in de toekomst te vermijden, hebben we in hoogte verstelbare voetsteunen voor onze nieuwe modellen gemaakt. Als de beentjes niet bungelen, worden de zenuwen niet samengedrukt - ze blijven langer warm en worden niet gevoelloos. Dankzij de flexibele voetsteunen kunnen kinderen vrij met de benen bewegen, wat ook de bloedsomloop bevordert. Met deze flexibele constructie hebben we een van de meest cruciale veiligheidsproblemen kunnen oplossen: met onze nieuwe voetsteunen kunnen de kleintjes zichzelf niet zo hard omhoog duwen dat ze kunnen staan of de kinderdrager kunnen laten schommelen, dat zou namelijk gevaarlijk zijn.  

Maar dat was alleen maar het begin: Dr Bahr deelde zijn suggesties en ons team van vier productontwikkelaars ging aan de slag. Nu kan het zitje binnenin de drager eenvoudig in hoogte versteld worden. Het zitje wordt daarbij breder naarmate hij meer omhoog gaat, voor een op de leeftijd afgestemde zitpositie. De kinderchirurg is onder de indruk:  “Dat is een geniale oplossing. De hoek van het heupgewricht, en dus de stroom van bloedvaten en zenuwen, veranderen naarmate het kind groeit. Hoe kleiner het kind is, des te wijder moeten de benen uit elkaar staan als ze zitten.”

Het nieuwe, ergonomisch gevormde kinkussen biedt extra ondersteuning als het hoofd van het kind tijdens het slapen zakt. Bijna een half jaar na het overleg met kinderchirurg Bahr, waren de prototypes compleet en klaar voor de volgende stap.