GREEN FRIDAY Bij DEUTER

GREEN FRIDAY Bij DEUTER

   
doneren in plaats van besparen

Groen is een belofte. Daarom nemen we op Green Friday onze verantwoordelijkheid voor mens en natuur en zetten we ons dit jaar in voor een EOCA project in Patagonië (Argentinië). We doneren 10% van de omzet die van 26-28 november in de online shop in de deelnemende landen behaald wordt aan het project Walk the Trail!. 

Wat ons drijft

Verantwoordelijkheid voor het milieu komt met name tot uiting in ons dagelijks handelen. Daarom zijn we van mening dat alle aankoopbeslissingen zorgvuldig en bewust genomen moeten worden, in plaats van impulsief en zonder nadenken op koopjes te jagen. Hierdoor kan iedereen zelf bepalen hoe groot zijn/haar ecologische voetafdruk zal zijn. Om zelf ook verantwoordelijkheid te nemen zien we op Green Friday af van verleidelijke kortingen en schenken we in plaats daarvan 10% van de Green Friday online winkelverkopen aan duurzame doelen. Kies je bewust voor de duurzame producten van deuter, dan maak je ons heel blij. Weet je niet zeker of je iets nieuws nodig hebt, doe het dan zonder. In het belang van het milieu én je eigen portemonnee.  

wie we steunen

Het Walk the Trail! project is in het programma van de EOCA - European Outdoor Conservation Association opgenomen. EOCA is een non-profitorganisatie die wereldwijd natuurbeschermingsprojecten organiseert. deuter was in 2006 een van de oprichters van de organisatie.

Uit alle prachtige projecten hebben we Walk the Trail! gekozen. Omdat we van de natuur houden en het ons thuis is. Vooral bergsporten liggen ons natuurlijk nauw aan het hart. Om zo lang mogelijk van deze natuur te kunnen profiteren, willen we deze duurzaam beschermen, behouden en ontwikkelen. Duurzaam beheer is van groot belang om bestaande natuurlijke hulpbronnen te bevorderen en het behoud van natuurlijke ecosystemen te verbeteren.

 

Wat daar precies gebeurt

De Refugio Frey (Frey hut) is een populaire bestemming voor trekking en klimmen en met tot 700 bezoekers per dag de meest bezochte plek in het Nahuel Huapi National Park in Patagonië, Argentinië. Dit heeft echter gevolgen voor de lokale leefgebieden, die belangrijk zijn voor de opslag van koolstof en waar verschillende inheemse en bedreigde planten leven. Het huidige wandelpad leidt door een berglandschap in het hooggebergte en naar de oevers van de Toncek en Schmoll meren. De stichting ‘Banco de Bosques’ zal samenwerken met milieuactivisten, ecologen en medewerkers van het nationale park om de impact op 85 hectare waardevolle leefomgeving te verminderen, door delen van het pad te verplaatsen en speciale toegang tot de oevers van het Toncek meer te creëren. Hierdoor kan het vertrappen van delicate planten langs de oevers vermeden worden. Lokale materialen worden gebruikt, erosie en waterafvoer naar het Toncek meer wordt verminderd en het leefgebied rond het oude pad wordt hersteld.

Bescherming voor het Nahuel-Huapi Nationalpark

*Deelnemende landen: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Nederland, Luxemburg, Spanje, Estland, Ierland, Litouwen, Letland, Portugal, Slowakije, Slovenië